دهمین نشست رمز ورود به کسب و کار و کارآفرینی با حضور کارآفرین برتر ملی جناب آقای حاج حسن آقاجانی برگزار شد

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۴:۵۶ کد : ۳۸۶۹۶ اخبار

دهمین نشست از سلسله نشست های رمز ورود به کسب و کار و کارآفرینی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم برگزار شد.

در این نشست نیم روزه که روز دوشنبه مورخ 17/02/1397 با موضوع انتقال تجربه کارآفرینان موفق ملی و استانی و با هدف بررسی راهکارها و راهبردهای انتقال تجارب و رموز دست یابی افراد موفق به دستاوردهای بزرگ کارآفرینی در سالن همایش دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم برگزار شد؛ دانشجویان و مدرسین مراکز علمی کاربردی که از خدمات کلینیک مشاوره شغلی و کارآفرینی واحد استانی استفاده کرده و دارای ایده و متقاضی راه اندازی کسب و کار بودند با تجربیات و خاطرات چند کارآفرین جوان و همچنین پیشکسوت و کارآفرین برجسته کشور جناب آقای حاج حسن آقاجانی آشنا شدند.

در ابتدای نشست جناب آقای دکتر محمد حسن نادری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم ضمن خیر مقدم به حضار و مهمانان  ویژه، از شکل گیری کلینیک تخصصی مشاوره شغلی و کارآفرینی با همکاری پارک علم و فناوری استان در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم خبرداد و اظهار داشت در این دانشگاه درصدد ایجاد مسیرهای شغلی برای دانشجویان هستیم.

ایشان در ادامه به چند شاخصه و ویژگی طرح مسیر اشتغال و توسعه کسب و کار دانشجویان دانشگاه اشاره نموده و تجهیز و راه اندازی کلینیک مشاوره شغلی و کارآفرینی در واحد استانی و ارائه خدمات مشاوره مورد نیاز علاقمندان را یکی از دستاوردها و ثمرات این طرح دانستند.ایشان با اشاره به اینکه پایان طرح مسیر شغلی باید تشکیل شرکت های دانش بنیان و بنگاه های کارآفرینی باشد اظهار داشتند هرچند ایجاد اشتغال وظیفه ذاتی دانشگاه ها نیست اما باید برای آینده شغلی دانشجویان طرح و برنامه داشته باشیم و دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم به این مهم ایمان داشته و به قوت در این خصوص ایفای نقش می نماید.

وی با ابراز خرسندی از همکاری و همراهی پارک علم و فناوری با دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان قم در خصوص برگزاری چنین برنامه هایی بیان نمودند هدف غایی ایجاد کلینیک مشاوره شغلی، هدایت دانشگاهیان به ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان است که مورد حمایت پارک علم و فناوری استان قم قرار می گیرند.

در ادامه جلسه دو تن از کارآفرینان جوان و مسئولین شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان و همچنین پیشکسوت و کارآفرین برجسته استان قم جناب آقای حاج حسن آقاجانی خاطرات  تلخ و شیرین زندگی شغلی و رمز و روموز موفقیت در کسب و کار خود را برای حضار بیان داشتند.

تولید کننده و صادر کننده نمونه ملی و استانی جناب آقای حاج حسن آقاجانی در بخشی از سخنان خود بیان داشتند؛  جمله شایع « کار وجود ندارد» از اساس اشتباه است بلکه جوانان مهارت مورد نیاز بازار کار را ندارند؛ و متاسفانه به دلیل نبود فرهنگ کار و کارآفرینی شاهد رشد بی رویه بیکاری  بویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی هستیم. که بخش عمده علل آن ناشی از بی برنامگی دانشگاه ها است از عملکرد دانشگاهها در حوزه ایجاد خلاقیت و کارآفرینی برای دانشجویان انتقاد کرد و گفت: در کشور ما برای ایجاد هر شغل باید چیزی حدود ۲۵۰ میلیون تومان هزینه کرد. ایشان با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال فقط وظیفه دولت نیست اظهار داشت: اگر کسی اهل کار باشد می تواند با هزینه کمتری کارآفرینی کند. و دانشگاهها وظیفه دارند با تقویت فرهنگ کار ،خلاقیت و نوآوری و بهبود کیفیت آموزش بویژه توسعه آموزش های مهارتی جوانان را برای ورود به عرصه کارآفرینی آماده و تربیت نمایند. ایشان در حین سخنان خود چندین بار به عنوان یک پیشکسوت از دانشگاهها درخواست نمودند تا نسبت به تغییر رویه کاری خود اقدام نمایند.

ایشان (آقاجانی) با اشاره به اینکه به ازای ایجاد شغل و فعال شدن یک کارگاه تولیدی، در یک سلول زندان بسته می شود، افزود: آنهایی که می گویند کار وجود ندارد باید اعتراف کنند که ما بلد نیستیم کار پیدا کنیم و کارکنیم .

ایشان در پایان سخنان خود اظهار داشتند: ما نمی توانیم با پیروی از فرهنگ تجارت و کسب و کار غربی اقتصاد و اشتغال جامعه اسلامی را توسعه دهیم.

در پایان این نشست، حاضران با طرح مسائل و دیدگاه های خود از تجارب کارآفرین پیشکسوت استان، آقای آقاجانی بهره مند شدند.